page-header

SSL – Povečajte zaupanje vaših potrošnikov

Kaj je SSL certifikat?

SSL (Secure Socket Layer) certifikat je digitalno varnostno potrdilo, ki zagotavlja pristnost identitete spletne strani ali trgovine. SSL certifikat šifrira vse podatke, ki se prenašajo med spletno stranjo in njenimi obiskovalci. Protokol SSL se najpogosteje uporablja pri delovanju spletnih trgovin, kjer se pojavlja potreba po prenosu podatkov zaupne narave (npr. osebni podatki in številke kreditnih kartic).
Če poenostavimo SSL certifikat skrbi za varnost prenosa podatkov. 

background

Zakaj potrebujemo SSL certifikat?

Google vas bo višje rangiral!

Leta 2014 je gigant Google sprejel odločitev, da bodo vsi prenosni podatkov na spletu morali biti šifrirani, saj so nešifrirane povezave nezaupljive. Odločil se je, da bo lastnike spletnih strani po sistemu “korenček in palica” motiviral k prehodu na uporabo SSL certifikatov oz. šifrirane izmenjave podatkov.

Korenček: odločitev Googla, da bodo vse spletne strani, ki uporabljajo šifrirano povezavo (SSL certifika) višje rangirana v iskalniku google. 

Google poleg vsem znanega iskalnika razvija tudi brskalnik Google Chrome. Spletne strani, ki ne bodo uporabljale SSL certifikata, bodo v brskalniku označene za manj varne, posledično tudi nižje rangiranje. (palica). Tudi ostali brskalniki (Firefox, Edge, Safari itd.) ne stojijo križem rok, saj so tudi oni povzeli to smernico in razvijajo svoje aplikacije. 

Razlike med SSL certifikati