page-header

Kaj potrebujem za postavitev spletne strani?

Kaj potrebujem za postavitev spletne strani?

Veliko malih, srednjih in velikih podjetjih želi postaviti spletno stran ali trgovino vendar nimajo točnih informacij kaj pravzaprav potrebujejo. Prvo vprašanje, ki si ga zastavljajo je “Kaj potrebujem za postavitev spletne strani?“, takoj za tem vprašanjem kakšen bo strošek celotnega projekta. 

ena
Domena
Domena – naslov na spletu

Kaj je domena? Domena je spletni naslov, ki ga vnesemo v vrstico vašega brskalnika. Verjetno že veste, da obstajajo (Google Chrome, Microsoft Edge, Internet Explorer, Firefox Mozilla). To vrstico v vašem spletnem brskalniku imenujemo URL vrstica, saj vanjo vnesemo URL naslov. Domena je sestavljena iz dveh delov

  • domene
  • končnice 

Domeni lahko dodamo še tretji del, ki ga imenujemo poddomena. Poglejmo si na primeru naše spletne strani www.pocenistran.si/bloganje
– pocenistran = domena  
– .si = končnica domene
– …/bloganje = poddomena

Nasveti pri izbiri domene

Gostovanje
Gostovanje – prostor na spletu

Kaj je gostovanje? Gostovanje spletne strani ali trgovine ni nič drugega kot najem prostora na spletnem strežniku, ki mora zagotavljati 24-urno delovanje. Strežnik je zmogljiv računalnik, ki je prek hitre internetne povezave ves čas povezan v svetovni splet.  Gostovanje in domena sta medsebojno povezani storitvi saj jih moramo medsebojno povezati. Strežnik je zmogljiv računalnik, ki je prek hitre internetne povezave ves čas povezan v svetovni splet. Nekaj ponudnikov spletnega gostovanja: 

Nasveti pri izbiri gostovanja

Izdelava strani/trgovine
Spletno mesto - predstavitev vašega podjetja na spletu

Izdelava spletnih strani je eden najpomembnejših segmentov uspešne predstavitve vašega podjetja oziroma dejavnosti v današnjem času. Rast internetnih storitev je ena najhitrejših med vsemi ostalimi (TV, Radio, Časopis). Izdelava spletne strani poteka v 4 korakih in sicer: 

 

  • 1NAČRTOVANJE SPLETNE STRANI
  • 2DIZAJN IN KONCEPT SPLETNE STRANI
  • 3RAZVOJ SPLETNE STRANI
  • 4 SEO IN PRODUKCIJA

Nasveti za uspešno izdelavo